Facebook повідомлятиме користувачів про появу їх фото в соціальній мережі [*]


Команда Facebook запускає нову функцію розпізнавання осіб Photo Review. За допомогою цієї функції користувачі отримуватимуть повідомлення про те, що хтось завантажив фотографії з ними в соціальну мережу, навіть якщо їх не відмітили. Далі буде запропоновано відмітити себе, залишити, як є, попросити того, хто завантажив, видалити фото або повідомити підтримку Facebook.

Ця функція, може виявитись корисною тим, хто хоче бути впевненим, що в соціальній мережі не поширюються їх фотографії, які вони могли б побачити, але просто не знають про це. Можливо, це також допоможе боротися із самозванцями, що видають себе за інших людей. Facebook запевняє, що у нього немає планів використати розпізнавання осіб для поліпшення таргетування реклами або сортування релевантності контенту.

Як це працюватиме?

Для використання функції розпізнавання осіб Photo Review користувачеві необхідно буде завантажити шаблон фотографії зі своєю особою, який використовуватиметься для пошуку відповідностей. Якщо система знайде фотографії з користувачем і вони будуть загальнодоступні, йому прийде повідомлення. Що стосується інших фотографій, то користувач не отримає повідомлення про фотографію, перегляд якої йому не був дозволений. Так компанія піклується про право на приватність користувача, який завантажив фото.

Крім того, Facebook планує впровадити функцію розпізнавання осіб у систему створення текстових описів для фото, щоб називати імена людей на фото для слабкозорих.

AAT Demo

Publié par Facebook sur lundi 18 décembre 2017

За бажанням користувач може відключити розпізнавання осіб у налаштуваннях свого профілю і видалити шаблон фотографії.

Компанія планує розповсюдити це нововведення наступного тижня в усіх країнах, окрім країн Євросоюзу і Канади, де розпізнавання осіб заборонене на законодавчому рівні.

Джерело: TechCrunch

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *